29 Ağustos 2008 Cuma

Mo' Better Blues & Mo' Better Blues Original Soundtrack (320 kbps)

Epeydir bloga yaz(a)mıyorum, affediniz. Aranızdan beni tanıyanlar hak verecektir, dersler gerçekten ağır. Dermatoloji sınavından tutun, poliklinikteki yorucu günlere; servisteki hastalara kadar günler enerjimi fazlasıyla alıyor. Bu nedenle bloga yeterli zaman ayıramıyorum, bir de albüm upload sorunu var. Sevgili caz dostum İbot'un uploadlarıyla kısa süre sonra site yeniden paçalarından caz aktığı günlerine geri dönecek, inanıyorum.

Bu post'taki albüme gelirsek, öncelikle sadece albüm değil; aynı zamanda cazla ilgili süper-leziz bir film paylaşımım da var. Sevgili dostum Mazurka'ya bir kez daha teşekkür ediyorum paylaşımı için, gerçekten nefis bir film ve nefis bir soundtrack.

Spike Lee'yi He Got Game'i izlediğimden beri severim. Benzer şekilde Denzel Washington ve Wesley Snipes'ı da. (Gerçi Blade denen bilimkurgu-ötesi saçma seriden sonra kendisinden biraz soğumuştum ancak White Men Can't Jump'taki başarısından ötürü kendisine selam ederim.) Filmin konusuna gelirsek, çocukluktan itibaren trompetçi olarak yetiştirilen Bleek Gilliam'ın hyatının önemli bir bölümünü aktarıyor. Aynı zamanda caz sahnesinin dışarıdan bakıldığı kadar masum olmadığını, işin içindeki zorlukları bir müzisyenin gözünden görmemizi sağlıyor.

Unutmadan, filmin müzikleri Branford Marsalis Quartet imzasını taşımakta.Filmi indirmek için:

Mo' Better Blues bölüm 1
Mo' Better Blues bölüm 2
Mo' Better Blues bölüm 3
Mo' Better Blues bölüm 4
Mo' Better Blues bölüm 5
Mo' Better Blues bölüm 6
Mo' Better Blues bölüm 7


Filmin original soundtrack'ini indirmek için:

Mo' Better Blues bölüm 1
Mo' Better Blues bölüm 2