26 Haziran 2008 Perşembe

Merhaba!

Herkese selamlar, bundan sonra bu blog siz sevgili cazseverlerin hizmetinde olup; cazı yaşatmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır birkaç arkadaşın tamamen caz amaçlı açtıkları; hiçbir maddi kaygısı ya da beklentisi olmayan bir hazineye dönüşme amacı gütmektedir.

İlk albüm, benim en beğendiğim trompetçilerden Roy Hargrove'un günümüzün sağlam tenor saksofoncularıyla ortaklaşa hazırladığı With The Tenors Of Our Time isimli albümü.


Verve etiketli bu albüm, 1994'ün ilgi çeken yapıtlarından biri olmayı başarmış; bununla birlikte Roy Hargrove'un Grammy'ye giden yolda (Hatırlarsanız kendisi 1997'de grubu Crisol ile birlikte en iyi Latin Caz albümü ödülünü almıştı.) ilerlerken bıraktığı kilometre taşlarından biri olarak da anılmıştı.

Albüme gelirsek, Hargrove tenor dostlarıyla birlikte çok kaliteli caz parçalarını yorumluyor. Eğer tenor saxa meraklıysanız ve albümdeki tenorları daha önce dinlediyseniz (Başta büyük usta Sonny Rollins olmak üzere Stanley Turrentine, Joshua Redman, Ron Blake, Joe Henderson, Johnny Griffin, Pamela Watson ve Branford Marsalis) tanıdık bir melodi olduğunu hemen kavrıyorsunuz.

Şarkı listesi şöyle:

1. Soppin' The Biscuit (feat. Stanley Turrentine)
2. When We Were One (feat. Johnny Griffin)
3. Valse Hot (feat. Sonny Rollins)
4. Once Forgotten (feat. Pamela Watson)
5. Shade Of Jade (feat. Joe Henderson)
6. Greens At The Chicken Shack (feat. Johnny Griffin)
7. Never Let Me Go (feat. Jay Livingston & Ray Evans)
8. Serenity (feat. Joe Henderson)
9. Across The Pond (feat. Joshua Redman)
10. Wild Is Love (feat. Stanley Turretine)
11. Mental Phrasing (feat. Ron Blake & Joshua Redman)
12. April's Fool (feat. Ron Blake)

Albümü indirmek için:

Roy Hargrove Quintet


Hiç yorum yok: