18 Temmuz 2008 Cuma

Herbie Hancock - Maiden Voyage (320 kbps)

Piyanist Herbie Hancock'ın "gerçekten caz yaptığı" günlerden başarılı bir çalışma Maiden Voyage. Tenor saksofonda George Coleman, trompette -elbette- Freddie Hubbard, kontrbasta Red Garland ve bateride Tony Williams'ın bulunduğu 1965 Blue Note Records çıkışlı bu albüm, günümüzde caz standardı olarak kabul edilen (Tümünün Hancock'a ait olduğunu da belirteyim) kompozisyonlardan oluşuyor.


Trackliste gelirsek:

1. Maiden Voyage
2. The Eye Of The Hurricane
3. Little One
4. Survival Of The Fittest
5. Dolphin Dance

Albümü indirmek için:

Maiden Voyage bölüm 1
Maiden Voyage bölüm 2


(Upload nedeniyle İbot'a teşekkür eder, Ent2tel'e selamlarımı iletirim.)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bu kadar guzel albumlerle bizleri tanıstırdıgınız icin co ktesekkkur ederim. Dinleme zevki acısından hakikaten enfesler. Ancak sizden bir ricam olucaktı albumlerin daha dusuk kaliteli (240 kbps ornegin) hallerini bulma imkanınız var mı. Cunku ne yazik ki ADSL kotam bu ay indirdirgimden daha fazla jazz ı dinlememe izin vermiyor albumler cok buyuk oldugu icin.

Tesekkurler..

Aen dedi ki...

Merhaba,

Öncelikle pozitif yaklaşımınız ve bildiriniz için çok teşekkürler. Albümlerdeki ses kalitesine gelirsek, evet çok haklısınız. Kota konusunda problem yaşayan takipçilerimiz de mevcut. Ancak caz, yüksek kalitede verdiği tadı -maalesef- düşük kalitede vermiyor. Örneğin John Coltrane'in tenor saksofonunun yanında Paul Chambers'ın kontrbasını duymak istiyorsanız 320 kalite bile kısmen idare edecektir. FLAC en iyisi, ancak yarım gb tutuyor büyüklük olarak. Bu da tercihi düşürüyor.

Umuyorum, en yakın zamanda hem 320, hem de 192 gibi farklı uploadlarımız olacaktır. Şu an iki kişi (Aen ve İbot) upload yapıyoruz, kadromuz geliştikçe daha geniş paylaşım yapacağımızı umuyorum.

Güzel günler, keyifli dinlemeler.

Unutmadan: Bütün bunlar Caz için ;-)